Onderdelen kopen voor je auto

Heeft u twee rechterhanden en bent u bereid zelf het onderhoud te verrichten aan een auto? Veel particulieren onderhouden zelf hun auto. Als je klein beetje handig en twee rechterhanden kunt u heel gemakkelijk de remblokken, remschijven van je auto vervangen dit nodig is. Dit zijn slijtage-onderdelen welke vele malen goedkoper kunnen worden aangekocht via het internet als via plaatselijke garagist. U autogarage verkoopt u namelijk de remschijven tegen een vastgestelde adviesprijs! Als u deze vervangingsonderdelen aankoopt via het internet kan dit soms wel 50% een prijsverschil. In Nederland zijn verschillende auto-onderdelen webshop actief. Maar ook in het buitenland, Duitsland zijn enkele zeer grote onderdelen webwinkels te vinden welke tegen zeer concurrerende prijzen auto-onderdelen verkoopt. Bent dus op zoek naar een einddemper, een multiriem of nieuwe fuseekogel en bent u bereid om dit zelf te vervangen in bijvoorbeeld de doe-het-zelf garage dan kunt u op het onderhoud van de auto ontzettend veel geld besparen!

Slijtage-onderdelen of autosloperij-onderdelen

Het merendeel van de onderdelen welke aan een auto moeten worden vervangen zijn slijtage. Banden hebben niet het eeuwige leven en gaan ±20.000 km mee.  Maar ook de remschijven, remblokken en de motorolie moet eens in de zoveel tijd worden vervangen. U kunt natuurlijk u auto naar de dealer brengen welke deze werkzaamheden graag voor u verricht. De meeste articuleren welke een relatief jonge/nieuwe auto rijden brengen auto gewoon naar de garage. Heeft u zelf een wat oudere auto en beschikt u over twee rechterhanden dan is het zeker aan te raden om deze werkzaamheden zelf te verrichten. Hiermee kunt u dit 50% op een onderhoudskosten besparen. Het kost natuurlijk nog wel wat tijd en moet hiervoor openstaan om deze werkzaamheden zelf op te pakken. Slijtage-onderdelen kunt u het beste kopen vierde automaterialenzaak of via een onderdelen. Nogmaals kijk eens in het buitenland auto-onderdelen zijn in Duitsland vele malen goedkoper als hier in Nederland. Vaak kunnen de webshop gewoon concurreren met de inkoopprijzen waartegen autogarage onderdelen inkoop. Natuurlijk moeten er wel rekening mee houden dat het enkele weken duurt voordat u uw onderdelen in huis hebt. Het garagebedrijf kan binnen 24 uur leveren en morgen u auto compleet gerepareerd. Dat is natuurlijk een heel andere zaak.

Niet alle auto-onderdelen zijn via het internet verkrijgen. Soms gaat er een dynamo stuk of een startmotor deze duurdere onderdelen kunt u vaak het beste tweedehands kopen. Er worden jaarlijks namelijk 200.000 voertuigen in Nederland gedemonteerd. Grote kans dat de autosloperij u het onderdeel wilt verkopen tegen een schappelijke prijs. Het is ook mogelijk om een revisie startmotor, die namelijk aan te schaffen. Dan weet u wel zeker dat het onderdeel volledig is nagekeken en zo goed is als nieuw. Maar ook de autosloperij kan u garantie geven op de werking van het tweedehands auto-onderdeel. Ook kunt u bij de autosloperij prima terecht voor bijvoorbeeld een raammechanisme, spiegel of relais. Dit zijn specifieke sloopauto-onderdelen welke normaal gesproken uitsluitend via het dealerkanaal worden verkocht. Onderdelen afkomstig van de dealer zijn altijd erg kostbaar en worden uitsluitend tegen consumentenprijzen verkocht. De aankoop van een tweedehands relais voor u zekeringskast is financieel veel interessanter.

Gebruikte autobanden?

Eigenlijk zou op autobanden niet moeten besparen. Het profiel van u autoband bepaalt ook voor een groot deel uw remweg! Natuurlijk zijn er legio bedrijven welke Nederland gebruikte autobanden verkoop vaak zijn deze banden afkomstig uit Duitsland. Hoe komt dit toch!? De Duitse wetgeving heeft vastgesteld dat een autoband slechts één keer om een veilig mag worden gedemonteerd. Deze regelgeving kennen wij in Nederland niet wanneer banden worden gewisseld mag de autoband meerdere keren van de veilig worden gehaald. Volgens de Duitse TUV is dit niet veilig en kan dit een risico geven op een klapband. Hierdoor zijn er veel tweedehands autobanden in omloop welke in Duitsland niet meer mogen worden gedemonteerd. Vaak belanden deze autobanden over de grens bij bedrijven die uitsluitend tweedehands autobanden verkoop. Nogmaals beter gaat u op zoek naar een nieuwe autoband een weet u zeker dat het goed zit en u geen onverwachte lekkages oploopt. Ook hierbij geldt dat er veel concurrentie is tussen de aanbieders van nieuwe autobanden tegen verschillende prijzen. Even goed zoeken kan u zo 50-€ 100 besparen bij de montage van vier nieuwe auto